0
Košarica

Privatnost

 

Pravilnik o privatnosti poduzeća SCC d.o.o., voditelja znamkaa MySpirit i online stranice www.myspirit.hr.

Za sva pitanja u vezi vaših osobnih podatka, za povlačenje pristanka ili zahtjeva za brisanje podataka možete nas kontaktirati na e-mail info@myspirit.hr.

Upravitelj osobnih podataka:
SCC d.o.o.
Blatnica 16
1236 Trzin
Slovenija

Poduzeće SCC d.o.o. obvezuje se štititi osobne podatke svojih korisnika u skladu s važećim propisima u Republici Sloveniji i europskim zahtjevima Uredbe o GDRP-u.

 

Koje podatke prikupljamo?

Za potrebe poslovanja poduzeće SCC d.o.o. prikuplja sljedeće korisničke podatke:
 - ime i prezime,
 - adresu i mjesto prebivališta,
 - e-mail adresa,
 - kontaktni telefonski broj,
 - lozinka u šifriranom obliku,
 - popis kolačića,
 - IP adrese,
 - i druge podatke koje korisnici unose u obraste na online mjestu.

Za točnost podataka koje unose korisnici na online mjestu nismo odgovorni.

 

Namjera i način obrade osobnih podataka:

Kako bi se osigurala sigurnost i dokaz, prikupljaju se IP adrese od korisnika koji pristupaju online mjestu.

1. Prijava na e-vijesti

Prilikom prijave na MySpirit e-vijesti prikupljaju se osobni podaci:
 - e-mail,
 - ime i prezime,
 - datum rođenja (dan, mjesec),
 - spol,
 - IP adresa.

Prijavom korisnik je registriran na listu primatelja elektronskih obavijesti za obavješćivanje o svim pogodnostima koje nudimo našim korisnicima (popusti, nagradne igre, novosti, …). Također, korisnik sa prijavom može sudjelovati u mjesečnom ždrijebu MySpirit e-vijestičara.

Korisnik može u bilo kojem trenutku, u pisanom obliku (info@myspirit.hr) ili klikom na link "ODJAVA" u e-vijesti, zatražiti prestanak slanja elektronskih obavijesti.

Korisnik može u bilo kojem trenutku u pisanom obliku (info@myspirit.hr) zatražiti brisanje podataka dobivenih pri prijavi na MySpirit e-vijesti.

Korisnik može u bilo kojem trenutku u pisanom obliku (info@myspirit.hr) zatražiti prikaz podataka koje pohranjujemo / obrađujemo na temelju prijave na e-vijesti.

Upravitelj SCC d.o.o. obvezuje se pažljivo zaštititi podatke u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Za slanje MySpirit e-vijesti koristi se online aplikacije MailerLite.

2. Nagradne igre

Obrada podataka prikupljenih sudjelovanjem u nagradnim igrama regulirana je pravilima o nagradnim igrama.

3. Registracija

U online trgovini MySpirit korisnici mogu registracijom stvoriti svoj račun. Pri registraciji prikupljaju se osobni podaci:
 - e-mail (korisničko ime),
 - ime i prezime,
 - datum rođenja (dan, mjesec),
 - spol,
 - IP adresa,
 - lozinka u šifriranom obliku.

Registracijom i stvaranjem osobnog računa korisnik dobije pristup do:
 - prikupljanje bodova lojalnosti,
 - brze kupnje (ponavljanje stare kupnje),
 - pregled stare kupnje,
 - spremanje adresa (za račun i isporuku).

Korisnik može u bilo kojem trenutku u pisanom obliku (info@myspirit.hr) zatražiti brisanje računa i podataka dobivenih od registracije. Zahtjev se mora poslati s e-mail adrese kojom je korisnik registriran i sadrži sljedeće podatke:
 - ime i prezime korisnika,
 - adresa korisnika,
 - elektronska adresa računa za brisanje,
 - jasan zahtjev za brisanje računa.

4. Kupnja

Prilikom naručivanja / kupnje prikupljaju se osobni podaci:
 - e-mail,
 - ime i prezime,
 - adresa (ulica, pošta, grad, država),
 - telefonski broj,
 - poduzeće i porezni broj (za račun na poduzeće),
 - IP adresa.

Podaci se prikupljaju za izvršenje usluge (kupnje) i zakonskim zahtjevima (izdanje računa).

Za uspješnu provedbu usluge podaci se mogu dijeliti sa dostavnom službom GLS.

Obavijesti vezane uz narudžbu bit će poslane na proslijeđenu e-mail adresu i telefonski broj (SMS, poziv): potvrda primljene narudžbe, isporuka…

5. Narudžba besplatnih testera

Prilikom naručivanja besplatnih testera prikupljaju se osobni podaci:
 - e-mail,
 - ime i prezime,
 - adresa (ulica, pošta, mjesto),
 - IP adresa.

Podaci se prikupljaju za provedbu usluge (putem online aplikacije MailChimp) i u tu svrhu dijele se sa Hrvatskom Poštom.

6. Ostalo

Također prikupljamo podatke u svrhe:
 - provjera identiteta kako bi se izbjegla prijevara,
 - obavljanje promotivnih i reklamnih aktivnosti (nagradne igre, natjecanja, ankete, ponude, istraživanje tržišta…),
 - izvršenje obveza koje proizlaze iz ugovora sa vama,
 - poštivanje zakonskih zahtjeva,
 - prilagođavanje sadržaja i funkcionalnosti online stranice www.myspirit.hr prema vašim željama i potrebama,
 - oglašavanje putem mreža za online oglašavanje: tražilice (Google), društvene mreže (Facebook)…,
 - "push obavijesti" putem preglednika i mobilnih aplikacija. Za slanje MySpirit "push obavijesti" koristi se online aplikacija OneSignal,
 - provođenje istraživanja i analiza online stranice www.myspirit.hr.

 

Online stranica www.myspirit.hr

Prilikom posjete online stranice www.myspirit.hr, prikupljeni su podaci za djelovanje, osiguravanje kvalitete i prikupljanje statističkih podataka o upotrebi. To su podaci o hardveru i softveru vašeg uređaja koji se bilježe putem kolačića i KOD-a ugrađenog na online mjesto. Ti podaci mogu uključivati vašu IP adresu, vrstu preglednika, operacijski sustav, naziv domene, posjete stranicama na online mjestu, duljina svakog pregleda stranica, rutu do online stranice, postavke zaslona i referentne online stranice, kao što su tražilice, online stranice trećih osoba itd. Podaci o posjeti online mjesta definirani su samo s jedinstvenim identifikacijskim brojem i anonimni, što znači da se pojedinac ne može identificirati na temelju njih.

1. Online kolačići

Osobni podaci uključuju i online kolačiće. Kolačić je mala datoteka koja se pohranjuje na vašem računalu kada posjetite online stranicu. Kolačići sadrže različite informacije koje online stranica čita kada je ponovno posjetite. Kolačići u načelu ne sadrže osobne podatke, ali se mogu koristiti za pregledavanje korisničkih postavki i drugih podataka vezanih uz vaše prošle aktivnosti na online stranici. Ako isključite kolačiće na vašom računalu, neće biti moguće kupovati u online trgovini. Online stranica www.myspirit.hr koristi online kolačiće kako bi pružila najbolju uslugu za pretraživanje našeg online sadržaja i naručivanje u MySpirit online trgovini i za osiguravanje sigurnosti i neometano djelovanje online stranice. Većinu stranica u našoj online trgovini možete posjetiti bez otkrivanja vaših osobnih podataka, kao što su vaše ime, adresa i e-mail adresa. Ipak, neke informacije dobivaju se automatski upotrebom kolačića i online signala ("pixel tags"), standardnih alata u online industriji. Korištenje kolačića i online signala omogućuje nam prepoznavanje vaše IP adrese, vrstu preglednika koji koristite i vašu opću online aktivnost.

Više informacija o korištenju kolačića potražite na online stranici informacijskog povjerenika https://www.ip-rs.si/ ili na linku kolačića – često postavljena pitanja.

2. Linkovi na druge online stranice i prijava putem društvenih mreža

Na online stranici www.myspirit.hr postoje linkovi na druge online stranice. Posjetitelj mora biti svjestan i prihvatiti da ta online mjesta imaju vlastita pravila o privatnosti za koje poduzeće SCC d.o.o. nije odgovoran i neovisne su od politike privatnosti poduzeća SCC d.o.o. Imate i mogućnost da se prijavite u online trgovinu MySpirit putem Facebooka. U tom ćete slučaju dijeliti informacije s vašeg osobnog profila pa vam savjetujemo da se upoznate sa pravilima o privatnosti tih mreža radi sigurnosti vaših osobnih podataka.

3. Online analitika

Za analizu online stranice www.myspirit.hr koristimo Google Analytics društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Prikupljeni podaci o vašem korištenju online stranice (kao što su početni URL, online preglednik koji koristite, postavke jezika, računalni sustav ili razlučivost zaslona), pohranjuju se i analiziraju na Google poslužitelju u USA, a dostupni su u anonimnom obliku putem online aplikacije.

Google ima EU-US certifikat zaštite privatnosti i stoga koristi odgovarajuću razinu zaštite podataka za obradu podataka. Preporučujemo da pregledate Google-ovu izjavu o privatnosti za dodatne informacije o usluzi Google i Google Anatlytics.

4. Sadržaj korisnika

Korisnici mogu podnijeti mišljenja o proizvodima na online stranici www.myspirit.hr. Također, ime i prvo slovo prezimena navedeni su u javnoj obavijesti o mišljenju. To još ne dopušta identifikacije klijenta, međutim, morate uzeti u obzir da je objavljivanje mišljenja djelo samoinicijative i prihvaćate za njega svu odgovornost. Morate biti svjesni da će se mišljenje javno objaviti na našoj online stranici i, ako je potrebno, u marketinške svrhe, objaviti na Facebook stranici MySpirit. Korisnik može objaviti i sliku putem mišljenja.

 

Obrađivači osobnih podataka

Do osobnih podataka može pristupiti isključivo ovlašteni djelatnici poduzeća SCC d.o.o., koji trebaju osobne podatke za obavljanje namjera navedenih u ovom dokumentu i ovlaštene ugovorne kooperante koji su poduzeću SCC d.o.o. pružili tehničku ili stručnu podršku za obradu osobnih podataka. To su:
 - izrađivači i uzdržavatelji online sučelja i aplikacije za obradu osobnih podataka,
 - uzdržavatelj online stranice i informacijskih usluga,
 - programeri i implementatori softverskih rješenja,
 - davatelj sučelja za slanje online pošte i push poruka,
 - Hrvatska pošta,
 - usluga isporuke GLS,
 - državne vlasti i druge pravne osobe kada za to postoji zakonska obveza.

Iznimno, možemo proslijediti vaše osobne podatke trećim osobama, ali samo ako neobjavljivanje informacija može rezultirati općim ili osobnim ozljedama ili kada sami zatražite da vaše osobne podatke prosljeđujemo trećoj osobi.

U slučaju prenošenja prava zastupstva znamke unutar područja EU drugom poduzeću, svi osobni podaci koje SCC d.o.o. preuzima od naslova znamkaa MySpirit prenijet će se u novo poduzeće ili drugu pravnu osobu koja će nastaviti sa marketinškim aktivnostima znamka MySpirit.

 

Mreže za zakup oglasnog prostora

Poduzeće SCC d.o.o. putem iznajmljenih mreža za zakup oglasnog prostora kao što su tražilice (npr. Google) i društvene mreže (kao što su Facebook i Instagram), provodi ciljano oglašavanje znamke MySpirit na temelju demografskih, interesnih i kontekstualnih parametara ili posjete online stranice www.myspirit.hr. Te mreže upotrebljavaju informacije o vašoj online aktivnosti, odvojeno ili u kombinaciji sa drugim informacijama koje su relevantne za oglašavanje, kako bi vam prikazali oglase prilagođene vašim interesima.

 

Sigurnost

Poduzeće SCC d.o.o. usvojio je niz procedura i sigurnosnih mjera kako bi se osigurala najviša moguća razina tehničke i sadržajne sigurnosti osobnih podataka. Trudimo se da su svi procesi u odnosu na osobne podatke transparentni i jasno predstavljeni potrošaču. Osobni podaci koristit će sa samo u svrhe za koje je korisnik dao svoj pristanak.

Pristup osobnim podacima imaju samo sa strane SCC d.o.o. ovlaštene osobe (zaposlenci, ugovorni partneri). Poduzeće SCC d.o.o. za prijenos svih osobnih podataka koristi SSL tehnologiju, koja osigurava da su sve informacije šifrirane.

Može se dogoditi, da protok informacija putem interneta nije potpuno siguran zbog čimbenika koji su izvan naše kontrole, zato smo vas dužni obavijestiti da vam ne možemo jamčiti potpunu sigurnost osobnih podataka koje nam se šalju putem online obrazaca, tako da svaki podnesak obavljate na vlastiti rizik.

Za zaštitu osobnih podataka, korisnik je također odgovoran za osiguravanje sigurnosti njegovog korisničkog imena i zaporke te odgovarajuće antivirusne zaštite svog računala.

 

Razdoblje zadržavanja osobnih podataka

Poduzeće SCC d.o.o. obvezuje se obraditi i zadržati vaše osobne podatke isključivo u ove svrhe, sve dok postoji interes / potreba ili dok se vaš pristanak ne opozove. U slučajevima kada obrada i zadržavanje podataka temelje na ugovoru ili su odrađeni zakonom, razdoblje čuvanja je usklađeno s ugovorom ili zakonom.

Zadržavamo pravo brisanja svih podataka iz baza podataka i zapisa, za koje postoje opravdani razlozi za vjerovanje da su neistiniti ili netočni, bez prethodne obavijesti.

 

Prava

Vaše osobno pravo je u svakom trenutku zatražiti, bez ikakvog opravdanja ili posljedica, da SCC d.o.o. dopuni, ispravi, ograni upotrebu ili ukine upotrebu i trajno ukloni vaše osobne podatke iz baze podataka u svrhe navedene u ovom dokumentu. Iznimka je obrada i pohrana podataka koji su pravno potrebni. Također možete zatražiti pristup ili obraćanje obradi vaših osobnih podataka na isti način i zatražiti prijenos podataka. Otkaz pristanka ne utječe na zakonitost obrade koja je provedena na temelju pristanka do njegova otkaza. Ako smatrate da se vaši osobni podaci pohranjuju ili obrađuju u suprotnosti s važećim propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka, imate pravo podnijeti žalbu informacijskom povjereniku Republike Slovenije.

Zahtjev za ukidanje upotrebe ili potpuno brisanje osobnih podataka možete poslati na sljedeće načine, u kojem morate jasno naznačiti sadržaj vašeg zahtjeva:
 - poslati pismeni zahtjev putem e-maila na info@myspirit.hr,
 - svaka e-mail poruka u sklopu MySpirit e-vijesti sadrži link za otkazivanje primanja e-pošte.

Pristanak

Korištenjem online mjesta www.myspirit.hr, korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja, objavljenima na ovim online stranicama. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti moguće promjene općih uvjeta, a time i načina i svrhe obrade prikupljenih osobnih podataka.


  • POVOLJNA
    DOSTAVA
  • BRZA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2019, SCC d.o.o. MySpirit | Sva prava pridržana.